1/11
ΠΛΗΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΒΛΥΧΕΣ ΑΓ.ΕΥΦ.jpg
ΠΛΗΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΒΛΥΧΕΣ ΑΓ.ΕΥΦ.jpg

press to zoom
ΙΔΡΥΜΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ.jpg
ΙΔΡΥΜΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ.jpg

press to zoom
ΦΕΡΕΝΤΙΝΑΤΑ -ΣΩΤΗΡΑΣ.jpg
ΦΕΡΕΝΤΙΝΑΤΑ -ΣΩΤΗΡΑΣ.jpg

press to zoom
ΠΛΗΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΒΛΥΧΕΣ ΑΓ.ΕΥΦ.jpg
ΠΛΗΣΙΜΟ ΣΤΙΣ ΒΛΥΧΕΣ ΑΓ.ΕΥΦ.jpg

press to zoom
1/5

 

 

ΕΤΟΣ 2013

 

9 Μαρτίου 2013: Γενικη Συνέλευση

 

Μετά από διαλογική συζήτηση η έκτακτη Γενική Συνέλευση , που πραγματοποιήθηκε στις 9.3.2013 συνέταξε το παρακάτω ψήφισμα που απεστάλη προς τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς , στον Αντιπεριφερειάρχη καθώς και σε άλλους αρμοδίους φορείς.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΛΑΡΟΥ

 

Κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΥΛΑΡΕΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ» συγκεντρωθήκαμε σήμερα εννέα (9) Μαρτίου 2013 σε έκτακτη γενική συνέλευση, στα γραφεία της Ένωσης (οδός Αγ. Κων/νου αριθ. 6 στην Ομόνοια Αθηνών) για να συζητήσουμε και αποφασίσουμε τα εξής θέματα:

 

1) Τα Οικονομικά της «Δημοτικής Ενότητας Πυλαρέων» του νέου Δήμου Κεφαλονιάς.

 

2) Τα Προβλήματα της περιοχής Πυλάρου.

 

 

    Για το πρώτο θέμα η συζήτηση εστιάστηκε στη πάγια λογική του σεβασμού της βούλησης δωρητών –χορηγών. Επομένως είναι ανάγκη να συμμορφώνονται οι αποδέκτες των εσόδων που προέρχονται από την δωρεά του Γαβρ. Αθανασούλη στη βούληση του διαθέτη , ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο απαιτεί το κληροδότημά του να διατίθεται στις περιοχές Αγίας Ευφημίας και Μακρυωτίκων.

 

    Για το πρώτο θέμα η συζήτηση εστιάστηκε στη πάγια λογική του σεβασμού της βούλησης δωρητών –χορηγών. Επομένως είναι ανάγκη να συμμορφώνονται οι αποδέκτες των εσόδων που προέρχονται από την δωρεά του Γαβρ. Αθανασούλη στη βούληση του διαθέτη , ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο απαιτεί το κληροδότημά του να διατίθεται στις περιοχές Αγίας Ευφημίας και Μακρυωτίκων

 

    Ως εκ τούτου απαιτούμε τα έσοδα της δωρεάς Αθανασούλη να απορροφώνται για έργα της περιοχής μας που εκκρεμούν και να μην δαπανώνται οπουδήποτε αλλού .

 

    Για το δεύτερο θέμα, αναπτύχθηκε συζήτηση από την οποία διαπιστώθηκε ότι η επίλυση όλων των προβλημάτων της Πυλάρου καθυστερεί ή ακυρώνεται μετά την εφαρμογή του Νόμου 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87Α/10) «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για την αυτοδιοίκηση και αποκεντρωμένη διοίκηση. Οι τοποθετήσεις των ομιλητών εστιάστηκαν σε έργα που εκκρεμούν και προβλήματα που δεν επιλύονται. Τα θέματα που εθίγησαν είναι:

 

1) Το Μουσείο Μαρίνου Αντύπα στα Φερεντινάτα. Έχει κατασκευαστεί μόνο ο φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα.

 

2) Τα αντιπλημμυρικά έργα. Με τις δυνατές βροχές η Αγ. Ευφημία μεταβάλλεται σε Βενετία.

 

3) Η επέκταση και αναθεώρηση του σχεδίου Αγ. Ευφημίας.

 

4) Ο περιφερειακός δρόμος Αγ. Ευφημίας.

 

5) Η βελτίωση βατότητας δρόμων Αγ. Ευφημίας.

 

6) Η ανακατασκευή παλαιού μώλου στο λιμάνι Αγ. Ευφημίας.

 

7) Η κατασκευή φαναριού (φάρου) στο λιμάνι Αγ. Ευφημίας. Το υπάρχον είναι πρόχειρο, άκρως αντιαισθητικό για τουριστικό

 

μέρος όπως η Αγ. Ευφημία και ίσως επικίνδυνο .

 

8) Ο βιολογικός καθαρισμός. Αντί να προχωρήσει ματαιώθηκε.

 

9) Το Λαογραφικό και εκκλησιαστικό Μουσείο στα Θέματα. Έχει κατασκευαστεί μόνο ο σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα.

 

10) Ο περιμετρικός δρόμος Μακριωτίκων.

 

11) Η επικινδυνότητα δρόμου Μακριωτίκων –Φάλαρης σε κάποια σημεία.

 

12) Η λειτουργία Γηροκομείου Σάμης (αφορά και την Πύλαρο).

 

13) Ο Μύλος Παπαγιάννη (έχει αρχίσει η αναπαλαίωση).

 

14) Η χωροταξική μελέτη (είχε προχωρήσει).

 

15) Η αξιοποίηση Ξενώνα.

 

16) Η έλλειψη κεραίας στα Μακριώτικα και η αποκατάσταση λειτουργίας του Internet.

 

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση και η αποστολή του ακολούθου ψηφίσματος.

 

Εφημερίδα

 

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΔΡΟΜΗ

Η Ένωση των Απανταχού Πυλαρέων θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου. Θα επισκεφθούμε , κυρίως, την Παναγία Σουμελά , κέντρο του ποντιακού ελληνισμού ,το μουσείο της Βεργίνας , με τα λαμπρά ανασκαφικά ευρήματα , που έφερε στο φως ο καθηγητής Μανώλης Ανδρόνικος, και το Λιτόχωρο , κωμόπολη χτισμένη στους πρόποδες του Ολύμπου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : Μουστάκη-Μυλωνάκη Ευσταθία 210 4112829, 6937154626, Κατσικογιάννης Σωτήρης 210 2021577, Τσιναρίδη-Βινιεράτου Δώρα 210 5912283, 6936826199

 

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ –ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΠΥΛΑΡΕΩΝ

Την Κυριακή μεσημέρι (ώρα 13.00) στις 8 Μαρτίου 2015(ημέρα της γυναίκας) η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει συνεστίαση-χορό στο κέντρο «Το Ποστάλι»(Μ. Γερουλάνου 98-Αργυρούπολη Τηλ. 210-9601494). Το κέντρο βρίσκεται σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από το σταθμό του Μετρό Αργυρούπολη. Θα έχουμε την ορχήστρα του Βαγγέλη Ασκητή με ποικίλη μουσική και επιπλέον το βιολί του Ζήσιμου Σκλαβουνάκη που θα παίξει τους κεφαλονίτικους χορούς μπάλο , διβαράτικο ….  Η τιμή της πρόσκλησης είναι 25 ευρώ και περιλαμβάνει πλούσιο μενού , ορεκτικά , γλυκό, παρασκευασμένα από την κεφαλονίτισα ιδιοκτήτρια του κέντρου. Στην τιμή της πρόσκλησης περιλαμβάνονται επίσης  το κρασί και τα αναψυκτικά .

Τηλέφωνα επικοινωνίας: κα. Μουστάκη-Μυλωνάκη Ευσταθία 210-4112829, 6937154626 , κα. Τσιναρίδη-Βινιεράτου Δώρα 210-5912283, 6936826199 

 

 

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Η Ένωση των Απανταχού Πυλαρέων θα πραγματοποιήσει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Νοεμβρίου με προορισμό την  όμορφη Αρκαδία. Συγκεκριμένα θα επισκεφθούμε την Αγία Θεοδώρα (Εκκλησία που φυτρώνουν δέντρα στην σκεπή της) και τα χωριά Βάστα, Ίσαρη , Καρύταινα. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τα μέλη του Δ.Σ: Μουστάκη-Μυλωνάκη Ευσταθία 210.4112829, 6937154626, Κατσικογιάννης Σωτήρης 210. 2021577